+31 71 5310605 CONTACT

Winkelwagen0Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product is toegevoegd aan je mandje

Wie is Basketball Totaal eigenlijk?

Basketball Totaal is mijn bedrijf. Mijn naam is Ivo Boom en ben sinds 2005 eigenaar van één van de leukste bedrijven van Nederland. Ik ben de 40 gepasseerd en heb een prachtige dochter genaamd Fleur Boom. Fleur is uiteraard ook een basketballster.

Basketball Totaal is als hobby en passie begonnen samen met mijn goede vriend Martijn Luykx. Samen hebben wij het bedrijf gebracht waar het nu is. In 2013 is Martijn een andere weg ingeslagen, maar is zijn passie voor het bedrijf nog steeds aanwezig. Ook zijn vader Koos Luykx is, ondanks zijn pensioen, een aantal keer per week bij Basketball Totaal te vinden. Een echt basketballdier ook voor de verenging BS Leiden en dus ook Basketball Totaal.

Samen hebben wij Basketball Totaal vanaf de grond opgebouwd. Dit naast onze banen en bij beiden op de zolder en kinderkamers. Toen de vrouwen/vriendinnen er genoeg van hadden, was het tijd om te verhuizen. Nu zijn wij al jaren gevestigd in Leiden in de Citrusweg.

Hoe is dan de passie voor Basketball Totaal ontstaan?

De passie voor basketball zat er al van kinds af aan in. Mijn beide broers Edwin en Ronald speelden allebei bij BS Leiden en ik zat elk weekend in de kofferbak in de auto van mijn vader om maar wedstrijden van mijn broers te gaan kijken. En elk ogenblik probeerde ik dan ook te schieten en te dribbelen. Aad Baak heeft mij zelfs nog leren dribbelen in het USC. Hoe gek het ook is, maar ik kan me dat nog steeds heel goed herinneren. ‘Niet slaan op de bal, was het advies.

Het idee voor Basketball Totaal is ontstaan op een toernooi in Denemarken, toen daar een gave stand stond met alleen maar Basketball artikelen. Dat was in Nederland er simpelweg niet. Het idee was geboren en de rest is historie.

In het begin was er alleen het idee voor een webwinkel en hadden we geen interesse in een winkel. Maar juist het menselijk contact maakt Basketball Totaal uniek, dus we hebben snel een combinatie gezocht. In deze tijd ook een absolute must vind ik. De winkel is ook een aantal dagen per week open en wellicht binnenkort altijd.

Het is heerlijk om met mensen over de passie basketball te praten en te delen. Belangrijkste voor mij is dat iedereen, die op de website komt of in de winkel op bezoek komt, geen nummer is. En dat klinkt heel simpel, maar het betekent ook de juiste mensen aannemen, die dat ook willen en van kunnen genieten. De medewerkers van Basketbal Totaal komen bijna altijd uit de basketballwereld en spelen zelf op een redelijk of hoog niveau. Dit zodat ze weten wat belangrijk is voor een basketballer.

Eredivisiecoach en het overdragen van kennis

Jarenlang was ik speler op diverse niveaus en heb ik gecoacht op alle niveaus in Nederland. Uiteraard heb ik alle mogelijke licenties behaald. Van kern tot aan de mannen en dames eredivisie heb ik met mensen mogen werken en samen een eenduidig doel te stellen. Ik ben daar nog steeds dankbaar voor en het heeft me heel veel leuke kennissen en vrienden opgeleverd. De kennis over basketball deel ik graag met iedereen. Dit doe ik door (gast)trainingen, clinics en kampen te geven, maar ook door de website www.ibasketball.nl gestart te hebben. Een website van en voor liefhebbers van basketball. De leukste video’s, filmpjes, maar ook verslagen zijn hierop te vinden. Dit is een website die onderhouden wordt door ook mensen met passie. Wil je daar iets in betekenen, dan hoor ik dat graag!

De winkel van Basketball Totaal bestaat uit louter praktische basketballspullen of gadgets. Maar wel van een uitstekend niveau, want de Alpen fiets je ook niet op met een step. Basketball speel je ook op goede of uitstekende schoenen met een goede demping of fit. Het gaat namelijk over je lichaam. Zo besteed ik veel zorg en aandacht aan het assortiment en luister ik goed naar mijn klanten om te zorgen dat wij samen basketball op een hoger plan kunnen tillen. En daar hoort Basketball Totaal natuurlijk bij!

Ik hoop dat jullie net zo kunnen genieten van Basketball Totaal als ik kan en dagelijks doe en ik wens jullie allemaal veel basketballplezier en uiteraard kijk- en shopplezier.

Met sportieve groet,

Ivo Boom