+31 71 5310605 CONTACT

Winkelwagen0Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product is toegevoegd aan je mandje

Top 5 Tips Voor Het Gebruik Van Een Elleboogbrace Op De Beste Manier

De elleboog brace of armsleeve is één van de ‘hete’ accessoires aan het worden in de trending grafieken over basketbal.

De elleboogbrace is een strakke sleeve ,die gedragen wordt over de onderarm en biceps. Spelers dragen het voor mode, stijl, persoonlijke redenen, maar het belangrijkste gebruik van een elleboogbrace is niet alleen voor lifestyle, maar voor gebruik op het speelveld. Het kan iets toevoegen aan uw persona, maar ook aan de basis staan ter voorkoming van potentieel letsel of re-blessure aan de schotarm.


Er zijn vele redenen die door de gebruikers voor het dragen van een brace elleboog:


• De brace voor de elleboog is gewoon een fashion statement.
• De elleboogbrace regelt de temperatuur van de arm
• De elleboog brace verbergt eventueel tatoeages.
• De brace voor de elleboog wordt gebruikt voor spier compressie.
• De elleboog brace verbetert opnamemogelijkheid van zuurstof.
• De elbowbrace biedt bescherming tegenover eerdere verwondingen.


De elleboogbrace is in basis ontworpen om uw arm en elleboog warm genoeg te houden bij het sporten, zodat uw eerdere blessures sneller kunnen genezen. De druksterkte of compressie van een goede elleboog brace voorkomt dat elke vorm van spierkramp of het overstrekken tijdens het spelen voorkomt. Door regulering van de temperatuur bij de elleboog zal de prestatie van de speler omhoog gaan

TIPS om de elleboog brace op de beste manier te gebruiken:

Definieer de reden:

Als u denkt aan de elleboog brace of sleeve puur of alleen voor stijl, mode of vertrouwen, dan kunt u elke van de elbowbrace die je aantrekkelijk vindt kiezen. Maar als je het draagt ​​om medische redenen, raadpleeg dan uw trainer en arts voordat u de opties voor een elleboogbrace gaat beperken.

Ken uw maat:

Een verkeerde maatkeuze voor je brace voor de elleboog zal u afleiden op het veld. Een brace voor de elleboog die te klein is zal je een ongemakkelijk gevoel geven en een te losse elleboogbrace verliest zijn functie en eist je aandacht op gedurende de training of wedstrijd.


Gebruik het goed:

Een geschikte maat voor je elleboog brace moet starten vanuit de onderarm en meten tot aan de biceps. Als je het te dragen over je biceps, zal de sleeve je schieten en bewegingen belemmeren.

Geef het rust:

Wanneer een elleboog brace wordt gedragen om medische redenen, dan is het belangrijk deze alleen te gebruiken voor de duur zoals aangegeven door uw (fitness) instructeur. Mijn advies is om je arm rust geven tijdens de pauzes. De natuurlijke bloedscirculatie en temperatuur flow is nodig voor de ontspanning van de spieren.

Hou het schoon:

Met een sleeve om je elleboog en het vele schieten bij basketball zweet je arm veel. Het is voor de hygiëne aanbevolen om de brace voor de elleboog schoon te houden en te wassen om het bacteriën vrij te houden.