+31 71 5310605 CONTACT

Winkelwagen0Item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product is toegevoegd aan je mandje

Is een enkelbrace goed of niet goed tijdens het sporten?

Waarom zou je een enkelbrace of een enkelbandage kopen? Een enkelbrace of braces van bijvoorbeeld McDavid kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

  1. Pijndemping
  2. Voorkomen van blessures
  3. Bevorderen van het herstelproces na een operatie
  4. Verbeteren van het coördinatief  bewegen tijdens dagelijks     functionele activiteiten
  5. Prestatieverhogend tijdens sporten

Een McDavid enkelbrace is een van de meest gebruikte enkelbrace tijdens het sporten. Bij basketballers en korfballers spelen en trainen ongeveer 95% met de McDavid 195R enkelbrace. Deze heeft de hoogste protectiewaarde en zorgt toch voor voldoende bewegingsvrijheid tijdens het sporten.

Een enkelbrace kopen via internet is geen enkel probleem. De braces werken op schoenmaat en heeft een bepaalde range per maat. Val je exact op het verschil tussen bijvoorbeeld een medium of een large enkelbrace, dan geven wij het advies om bij mannen altijd een maat naar boven te schuiven en bij dames de maat eronder te kiezen. Simpelweg omdat dames vaak een wat smallere voet hebben.

Is het waar dat de enkelbanden slapper worden bij het dragen van een brace voor de enkel?

Nee, dat is echt een fabel. Het is een verzinsel, dat een brace de spieren zou verzwakken. Gebruik je de enkelbrace gewoon bij het sporten, dan zal je deze maximaal een paar uur gebruiken per dag. Tijdens deze sportbeoefening wordt bijvoorbeeld de enkelbrace van McDavid als hulpmiddel gebruikt ter voorkoming van (nieuw) enkelletsel. Daarmee is niet gezegd dat de enkelspieren op dat moment helemaal buiten werking gesteld worden.Daarbij komt dat de braces functioneel zijn; niet-risicovolle bewegingen worden in grote mate toegestaan, waardoor spieren actief blijven.
Het is daarnaast wel zo dat een goede bracefabrikant zijn hulpmiddel niet zal aanbevelen zonder te wijzen op het grote belang van spiertraining. Na bijv. een enkelbandletsel dient iedere geblesseerde sporter de enkelspieren te versterken en de coördinatie rondom de enkel te verbeteren. Dus spieroefeningen zijn, naast een brace, sowieso gewenst.

Het is raadzaam om een enkelbrace mee te nemen bij het passen van basketbalschoenen. Een brace kan bijvoorbeeld een maat schelen bij het kopen van nieuwe schoenen. En past de brace wel in de basketbalschoen? Kortom er zijn een aantal vragen, die je moet stellen bij aanschaf van schoenen. Tegenwoordig kunnen bijna alle modellen uitstekend combineren met braces.

Na het kopen van de enkelbraces is het belangrijk de braces van McDavid over de sokken heen te dragen. Dit om onnodig schuren van de brace in het vlees te voorkomen. McDavid braces zoals de 195R is gewoon in de wasmachine te doen en is qua model geschikt voor zowel de rechter als linkervoet.